Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żebereczka z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula biała 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieczarki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Żebereczka z pieczarkami

Żeberka dzielimy na części nacieramy pieprzem i solą, słodką czerwoną papryką i ostrą, przyprawą do żeberek ,następnie odkładamy do lodówki na ok 30 min. W tym czasie kroimy cebule w piórka a pieczarki w plasterki.Pieczarki razem z cebulą lekko podsmażamy.Żeberka smażymy na patelni z obu stron tak aby się lekko zarumieniły. Następnie przekładamy je do żaroodpornego naczynia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni na ok 15 minut, po tym czasie dodajemy wcześniej podsmażoną cebulkę i pieczarki i lekko mieszamy.Pieczemy wszystko razem następne 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 03.04.2013 08:46
smaczne jedzonko
dodi 03.04.2013 08:36
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak