Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zdrowy chlebek Ewy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 70 dag
mąka razowa 30 dag
drożdże 10 dag
cukier 2 łyżki
sól 1,5 łyżki
słonecznik 1/3 szklanki
sezam 1/3 szklanki
siemnie lniane 1/3 szklanki
otręby 2 łyżki
woda letnia 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zdrowy chlebek Ewy

Drożdże rozpuścić z wodą i cukrem. Wlać do mąki i dodać sól, ziarna i otręby . Wyrobić ciasto i odstawić na pół godziny. Dwie keksówki wysmarować olejem nałożyć ciasto. Posypać ziarnami lub otrębami. Wstawić do piekarnika. Piec 1 godzinę w 200 stopniach. Po upieczeniu wystawić i pozostawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 11.03.2013 12:27
podoba mi się
Kasia35 19.02.2013 11:04
dobrze jest robić własne chlebki, dlatego że wiemy co w nich jest
Bogusiaz 19.02.2013 11:00
bardzo fajny przepis
oilliwka 19.02.2013 10:26
własny chleb jest pyszny
cukiereczek 19.02.2013 10:08
domowe najlepsze
Mira85 19.02.2013 10:04
rewelacja
Paolcia 19.02.2013 09:48
domowe chlebki sa najlepsze
iwa643 19.02.2013 09:32
Pyszny i prosty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak