Zdrowo-kolorowo, czyli kurczak, ryż i szpinak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    100 g
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 płaska łyżeczka
  • pierś z kurczaka

    1 połówka
  • przyprawy

  • szpinak mrożony

    100-150 g
  • śmietana 12%

    2-3 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

  • pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (zazwyczaj naturalny ryz gotujemy ok. 30 minut). Po ugotowaniu, wymieszać z kurkumą dla uzyskania żółtego koloru. Połówkę piersi z kurczaka umyć, odkroić wszelkie żyłki, tłuszcz itp. Wrzucić do gotującej się wody i gotować 20 min., aż będzie miękka. Pokroić w kawałki, posypać dowolnymi przyprawami-ja użyłam przyprawy "Pomidor z ziołami". Szpinak umieścić w rondelku, zalać 2 łyżkami wody, rozpuścić, dodać śmietanę, wymieszać, przyprawić do smaku, dodac zioła prowansalskie,podgotować, mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 11.02.2016 22:25
ciekawy przepis.
jasiek 11.02.2016 18:39
zdrowo i smacznie tak jak lubię
Anna169Hosz 11.02.2016 18:19
Fakt, zdrowo, kolorowo i smacznie :)
halina17 11.02.2016 17:45
Dobre danie.
Ela427 11.02.2016 16:07
dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat