Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zdrowo-kolorowo, czyli kurczak, ryż i szpinak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 100 g
Kurkuma mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
pierś z kurczaka 1 połówka
przyprawy
szpinak mrożony 100-150 g
śmietana 12% 2-3 łyżki
Czosnek suszony Prymat
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zdrowo-kolorowo, czyli kurczak, ryż i szpinak

Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (zazwyczaj naturalny ryz gotujemy ok. 30 minut). Po ugotowaniu, wymieszać z kurkumą dla uzyskania żółtego koloru. Połówkę piersi z kurczaka umyć, odkroić wszelkie żyłki, tłuszcz itp. Wrzucić do gotującej się wody i gotować 20 min., aż będzie miękka. Pokroić w kawałki, posypać dowolnymi przyprawami-ja użyłam przyprawy "Pomidor z ziołami". Szpinak umieścić w rondelku, zalać 2 łyżkami wody, rozpuścić, dodać śmietanę, wymieszać, przyprawić do smaku, dodac zioła prowansalskie,podgotować, mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 11.02.2016 22:25
ciekawy przepis.
jasiek 11.02.2016 18:39
zdrowo i smacznie tak jak lubię
Anna169Hosz 11.02.2016 18:19
Fakt, zdrowo, kolorowo i smacznie :)
halina17 11.02.2016 17:45
Dobre danie.
Ela427 11.02.2016 16:07
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak