Zdrowa zupa postna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • seler naciowy

    1 łodyga
  • woda

    2 litry
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno szatkujemy, cebulę siekamy w piórka, pomidora sparzamy i obieramy ze skórki, selera naciowego, paprykę czerwoną i żółtą kroimy w drobną kostkę, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do garnka do wrzącej wody wrzucamy kapustę i podgotowujemy, potem wrzucamy pozostałe warzywa, doprawiamy do smaku pieprzem i solą i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy natkę pietruszki drobno pokrojoną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 20.01.2015 22:48
Lubię takie zupki
Marta Ryżek-Kalkowska 20.01.2015 21:04
I ja też lubię takie zupy :)))
Babeczka35 20.01.2015 21:01
Uwielbiam takie zupki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat