Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijasy z Sudowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

karkówka 800 g
jajko 1 szt
masło klarowane 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Farsz

marchewki 2 szt
szynka 150 g
cebule 2 szt
masło 1 łyżka

Sos

wino białe wytrawne 250 ml
śmietana 18 proc 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijasy z Sudowy

Mięso pokroiłem ,rozbiłem ,oprószyłem solą i pieprzem.
Farsz:
Marchewki posiekałem z szynką i cebulą ,usmażyłem na maśle. Na mięso wyłożyłem farsz ,zwinąłem i spiąłem klipsami do zrazów (można użyć wykałaczek).
Panierowałem w jajku i tartej bułce. Smażyłem na maśle.
Do tłuszczu ze smażenia wlałem wino i śmietanę. Gotowałem do zgęstnienia. Doprawiłem solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 13.04.2015 13:58
bardzo apetyczne mięsko podano :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak