Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijasy z kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza
serek topiony zioły lub inny
jajko 2-3
tłuszcz do smażenia
szynka 5 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijasy z kurczaka

Pierś kroimy na plastry o grubości 1.5 cm, rozbijamy tłuczkiem aby były w miarę cienkie. Z jednej strony posypujemy przyprawą do kurczaka, z drugiej serkiem topionym, na serek kładziemy plasterek szynki lub boczku, ciasno zawijamy i spinamy wykałaczką. Jajka roztrzepujemy. Przed smażeniem zawijasa obtaczamy w jajku i mące. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 06.09.2013 12:45
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak