Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijasy wołowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 50 dag
korniszony 2 szt
marchew 1 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
sól szczypta
pieprz szczypta
papryka mielona pół łyżeczki
boczek wędzony 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijasy wołowe

mięso myjemy kroimy na plastry i rozbijamy ale nie za cienko, żeby się nie porwało. Oprószamy solą i pieprzem. Marchew obieramy dzielimy na pół i kroimy w słupki ogórek kroimy w słupki a cebulę obieramy i dzielimy na pióra. Boczek kroimy w paseczki. na pierwszym plastrze układamy marchew, ogórek, cebule i boczek.. Zawijamy i spinamy wykałaczką. Postępujemy tak z każdym kawałkiem mięsa. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso. Podsmażone układamy w garnku. Druga cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Obsmażamy na patelni wraz z czosnkiem. Przekładamy do garnka z mięsem podlewamy bulionem warzywnym lub wodą dodajemy ziele i listek i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodajemy sól i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.10.2014 19:52
super danie
Bernadeta1 02.07.2013 14:38
z wołowiny najlepsze
Kasia36 19.06.2013 23:16
Smaczne mięsko
junox 15.06.2013 14:17
fanie smaczne roladki:)
Elżbieta17 08.05.2013 23:33
pyszny obiadek:)
gosia1988 17.04.2013 08:46
lubię takie
iwi 16.04.2013 22:31
Fajne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak