Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski ze szpinakiem i ricottą

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak 5 brykietów
ricotta 3 łyżka
czosnek 2 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski ze szpinakiem i ricottą

Rozmrożony szpinak podgrzewać w rondelku aż wyparuje woda, dodać ricottę i smażyć razem kilka minut.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na cieście rozsmarować zimny farsz i równo zwinąć z obu stron do środka.
Ostrym nożem pokroić "roladkę" w plastry i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w 190' aż się lekko zarumienią ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina16 11.01.2013 09:43
pychota ;d
cukiereczek 08.01.2013 08:54
pycha
Konczi 08.01.2013 08:49
pyszne
miroslawa 08.01.2013 04:42
ale fajne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak