zawijaski z bagietki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • bagietka

    1 sztuka
  • serek topiony

    2 opakowania
  • sałata lodowa

    1 sztuka
  • wędlina

    5 plastrów
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ser żółty

    3 plastry

dodatkowo

  • folia aluminiowa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - zawijaski z bagietki foto
wykonanie: Bagietkę delikatnie przecinamy bokiem, wydrążyć w środku z pieczywa lub pozostawić. delikatnie rozłożyć bagietkę tak jak np. płaski placek i smarujemy 1 serkiem topionym.
Krok 2 - zawijaski z bagietki foto
Kładziemy przez całą długość bagietki sałatę lodową, wędlinę ser.
Krok 3 - zawijaski z bagietki foto
Następnie smarujemy drugim serkiem i na środku kładziemy cienkie paseczki papryki.
Krok 4 - zawijaski z bagietki foto
Tak przygotowana kanapkę zaczynamy zwijać w rulon mocno dociskając.
Krok 5 - zawijaski z bagietki foto
Mocno dociskamy. Jeśli nam lekko pęknie to nic się nie stanie ponieważ po schłodzeniu miejsce pęknięcia sklei się z serkiem topionym.
Zawijamy w folię spożywczą bądź w folię aluminiową i schładzamy kilka godzin w lodówce.
Krok 6 - zawijaski z bagietki foto
Po schłodzeniu kroimy po skosie.
Marta Ryżek-Kalkowska
Najlepiej schłodzić kilka godzin przed podaniem ponieważ lepiej sie będzie kroić. Można przygotować dzień wcześniej. W sam raz na przyjęcia dla dzieci i nie tylko. W takich zwiniętych kanapeczkach można przemycać różne składniki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 21.03.2015 13:03
Bardzo wam dziękuję:)
Katarzyna59 20.03.2015 19:02
świetna przekąska
Kuchenka 18.03.2015 20:13
rewelacyjnie wygląda
Marta Ryżek-Kalkowska 18.03.2015 17:59
Bardzo dziękuję.
Stenka 18.03.2015 14:26
ładnie to wygląda
Monika-twin 18.03.2015 12:32
ale pomysł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat