Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski śledziowe w ogórku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 szt
ogórek sałatkowy 1 szt
cebula czerwona 1 szt
jogurt bałkański 150 ml
skórka cytrynowa 1/2 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
sałata do dekoracji do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski śledziowe w ogórku

Filety śledziowe a'la Matjas odsącz z oleju i pokrój każdy na trzy długie paski.
Obierz cebulę. Pokrój ją w piórka.
Umyj i osusz ogórka, pokrój go na cztero-centymetrowe kawałki.
Z każdego wyjmij gniazda nasienne (nie do końca ) tak by powstały kubeczki.
Oprósz startą skórką z cytryny, solą i pieprzem, wypełnij jogurtem (lub wiejską śmietaną) po czym ułóż na górę każdego zrolowany pasek śledzia. Udekoruj przekąski piórkami czerwonej cebuli.
Ułóż przekąski na talerzach udekorowanych rukolą.
Posyp je pieprzem świeżo zmielonym i startą skórka z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka72 11.03.2014 20:08
Ciekawa przekąska :)
adelajda 11.03.2014 19:57
pięknie podane śledzie :)
Ania84 11.03.2014 12:07
bardzo oryginalna propozycja podania
kornelcia 10.03.2014 21:49
bardzo apetyczne
blankkaa 10.03.2014 21:23
Podane przepięknie!
Wiktoria29 10.03.2014 20:46
wygląda super
Milka100 10.03.2014 20:44
wykwintne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak