Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijaski mięsne

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 8 plastrów
boczek wędzony 8 plastrów
mielonka 15 dag
cebula
czosnek
cząber
estragon
jajko
kasza manna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zawijaski mięsne

schab rozbić,wędlinę zmielić w maszynce dodać jajko,zesmażoną cebulę,czosnek, kasze,szczyptę cząbru i estragonu,doprawić solą i pieprzem,na plaster schabu dać troszkę farszu,zawinąć w plaster boczku,spiąć wykałaczką.gdyby zostało farszu uformować małe pulpeciki,roladki podsmażyć na oleju,podlać wodą i dusić ok.45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 05.06.2015 08:05
bardzo dobre
Anna169Hosz 08.03.2014 21:45
Bardzo apetyczne danie.
irenka 08.03.2014 20:41
ciekawy przepis,na pewno pyszne
andrej 08.03.2014 20:07
Trzeba spróbować
Lidzia 08.03.2014 19:51
Ładnie wygląda.
Pomocnik 08.03.2014 19:07
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak