Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

,,Zawijaski „ szynkowo- serowe w galarecie :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 pasterki szynki konserwowej ( prostokątnej w kształcie ),4 plasterki żółtego sera ( wielkości jak plastry szynki ) ,8 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: ,,Zawijaski „ szynkowo- serowe w galarecie :

Wymieszać ogórka z papryką .Plastry szynki smarować serkiem topionym ( 1 łyżeczka na plaster ) .Posypać 1 łyżeczką zmieszanego z papryką ogórka .Przykryć serem żółtym .Znów posmarować delikatnie serkiem topionym .Zwinąć w ruloniki .
Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody i rozpuścić we wrzącym rosole .
Zostawić do ostygnięcia . W jakiś pojemniczek wlać warstwę galaretki , ułożyć roladki i zalać resztą galaretki . Wstawić do lodówki i zostawić do zastygnięcia .Potem wyjąć i podzielić na 4 porcje . Dekorować pokrojoną w kostkę galaretką ( odkrojoną z brzegów ) i resztą wymieszanego z papryką ogórka i gałązkami koperku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 11.07.2012 19:32
super
Ewa104 25.07.2011 10:59
Pięknie wyglądają.
Motorek 15.04.2011 20:50
fajny pomysł
Babciagramolka 20.06.2010 13:45
Ucięło składniki.Podaję całość jeszcz raz : 4 pasterki szynki konserwowej ( prostokątnej w kształcie ) 4 plasterki żółtego sera ( wielkości jak plastry szynki ) 8 łyżeczek sera topionego kremowego 4 łyżeczki pokrojonego w drobna kosteczkę ogórka 4 łyżeczki pokrojonej w drobna kosteczkę czerwonej papryki 1 szklanka rosołu drobiowego 1,5 łyżeczki żelatyny gałązki koperku do dekoracji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak