Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijas z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
brzoskwinie w puszce 4 połówki
cukier puder 3 łyżeczki
śmietana 12% 4 łyżki
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijas z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Ciasto rozwinąć, naciąć jak na zdjęciu. Twaróg wymieszać z cukrem i śmietaną. Posmarować środek ciasta, a wierzch ułożyć cząstki brzoskwiń.
Krok 1 - Zawijas z ciasta francuskiego foto
2
Zawinąć do środka, wstawić do nagrzanego piekarnika.
Krok 2 - Zawijas z ciasta francuskiego foto
3
Piec 25 minut.
Krok 3 - Zawijas z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 19.07.2013 10:33
Świetne :) Na pewno wypróbuję :)
Milena87 18.07.2013 22:27
deser wyśmienity
Pyszota 18.07.2013 21:38
ciekawa propozycja
Czarnula87 18.07.2013 21:00
smaczne to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak