Przepis i sposób przygotowania na: Zawijas drożdzowy z farszem
Kroki postępowania
Pieczemy w piekarniku 15 minut w 180 stopniach.
mąka pszenna | 2,5 szklanki |
drożdże świeże | 20 gram |
cukier | 1 łyżeczka |
mleko ciepłe | 3/4 szklanki |
oliwa | 3 łyżki |
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat | 1,2 łyżeczki |
czosnek | 2 ząbki |
cebula | 1 duża |
mięso mielone wołowo-wieprzowe | 500 gram |
papryka czerwona | 1/2 |
kapusta kiszona | 1 garść |
ogórki konserwowe | 5 średnich sztuk |
pomidory krojone z puszki | 1 puszka |
Papryka ostra mielona Prymat | |
Przyprawa curry orientalna Prymat | |
Majeranek suszony Prymat | |
ser żółty starty | 2 garści |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: