Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijany śledzik na dipie z czosnkiem niedźwiedzim

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

śledzie w oleju 6 szt
jajko 3 szt
cebula 2 szt
ogórki konserwowe 3 szt
ocet 10 % 1/2 łyżeczka
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz

dip

majonez 1 łyżka
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
sól do smaku
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 7 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijany śledzik na dipie z czosnkiem niedźwiedzim

Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy na cztery części . Ogórki kroimy także na długie paseczki. Cebule obieramy kroimy w piórka. Solimy kropimy octem i olejem , doprawiamy pieprzem , mieszamy i odstawiamy aby zmiękła. Do rozdrabniacza dajemy umyte listki czosnku niedźwiedziego dodajemy śmietanę , majonez i sól do smaku. Miksujemy następnie chłodzimy.

Na płaty śledzia nakładamy kawałek jajka, ogórka i troszkę cebuli, zawijamy i spinamy patyczkiem.

Na talerz wykładamy dip a na nim układamy śledziki.

Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 22.05.2015 13:07
lubię takie śledziki;)
olkaaa 17.05.2015 16:14
muszę zrobić
Joannasz3190 17.05.2015 15:57
Bardzo smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak