Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijany schab z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pieczark 250 g
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zawijany schab z pieczarkami

Nożem nacinamy w schabie kieszeń przez całą długość, nacieramy mięso solą i odkładamy.Pieczarki kroimy na plasterki.Cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pieczarki z cebulą.Doprawiamy do smaku.Faszerujemy schab i związujemy nitką, aby farsz nie wypadał.Wkładamy mięso do formy żaroodpornej,posypujemy majerankiem,dodajemy oleju i podlewamy troszkę wodą.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 90 minut, polewając mięso co jakiś czas sosem w którym się piecze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 06.06.2014 09:17
pyszny obiadek :)
karolina1869 05.03.2014 17:45
bardzo apetyczne
bogusia19 11.01.2014 18:04
smakowity schabik
Monia 11.01.2014 17:59
Lubię schab zawijany i nie ;)
Adamorek 11.01.2014 17:51
pyszne mięsko
Barbara777 11.01.2014 17:51
smakowite danie
Katarzyna54 11.01.2014 16:53
fajny obiadek
Marta1986 11.01.2014 16:37
smacznie wygląda
dodi 11.01.2014 16:04
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak