Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijany filet z kurczaka ze szpinakiem i szynką parmeńską

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
szpinak mrożony 250 g
ser feta 100 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
szynka parmeńska 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijany filet z kurczaka ze szpinakiem i szynką parmeńską

Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć i wszystko zeszklić na oliwie, dodać zamrożony szpinak i poddusić. Dodać pokruszoną fetę, pieprz, sól i wymieszać, ostudzić. Z 2 piersi zrobić 4 kotlety - lekko rozbić. Na każdy filet nałożyć porcję szpinaku, równo rozsmarować i zwinąć. Każdą roladkę owinąć plastrem szynki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i delikatnie skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. z termoobiegiem i piec ok. 30-35 minut. Podawać z ryżem, frytkami, ziemniakami - na co tylko mamy ochotę! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 13.08.2013 21:46
przepyszne połaczenie
cooleczka 26.01.2013 16:52
wyborne
agnieszka214 13.12.2012 15:32
pysznie wyglada
emeslive 11.10.2012 14:29
Bardzo lubię tego typu dania. W brew pozorom nie są trudne w przygotowaniu (choć wymagają pewnej staranności) a efekt jest oszłamiający. Doskonałe nawet na elegancką kolację.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak