Przepis i sposób przygotowania na: ZAWIJANKA
MAK: Mak gotować trzy godziny. Zmielić dwa razy, dodać wszystkie składniki i wymieszać. Wierzch posypać cukrem pudrem
mąka | 1,5 szkl |
mleko | 1/2 szkl |
margaryna | 1/2 kostki |
drożdże | 10 dag |
żółtko jajek | 3 szt |
cukier | 2,5 łyżki |
cukier wanilinowy | 1 szt |
sól | do smaku |
mak | 200 g |
cukier | 3 łyżki |
margaryna | 100 g |
rodzynki | |
białko | 3 szt |
olejek migdałowy | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: