Zawijańce - parówki z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    8 szt.
  • parówki

    4 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 g
  • ser gouda

    8 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki usmażyć wg swojego sprawdzonego przepisu lub z mojego(jest w linku powyżej). Z parówek zdjąć osłonki, każdą przekroić wzdłuż na pół. Na każdy ostudzony naleśnik nałożyć plasterek żółtego sera, pół parówki i zwijać w rulony, które następnie należy obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu.
Uwaga! Po usmażeniu 1 partii, zlać tłuszcz (nalać świeżego), bowiem zostało w nim troszkę bułki, która odpadła z ruloników i będzie się szybko przypalać.
Podawać gorące polane sosem czosnkowym oraz ketchupem (mnie najbardziej taka wersja odpowiada) z dowolnymi surówkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pacia 09.09.2011 16:51
pycha
Małgorzata106 06.06.2011 21:27
pycha
angelika14 30.04.2011 09:58
Pyszności:)
teresa18 02.02.2011 17:33
proste, dobre
ewasylwia 02.02.2011 17:00
smaczne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat