Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce drobiowe z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej
sól
pieprz
Farsz:
pieczarki 8-10 szt
ser żółty 4 plastry
masło 1 łyżka
cebula 1 łyżka posiekanej

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce drobiowe z pieczarkami

Filety przekroić na połowy oprószyć solą, pieprzem z obu stron i ziołami stronę na którą położymy farsz. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Na patelni rozgrzać trochę oleju i lekko zrumienić cebulę. Dodać pieczarki i dusić do odparowania płynu. Następnie dodać masło i doprawić do smaku. Razem troszkę dusić.
Plastry sera (mogą być trochę większe) przekroić na połowy i zwinąć w rulonik. Pieczarki lekko przestudzić i rozłożyć na przygotowanym mięsie, wcisnąć serowe ruloniki i zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczką i panierować w jajku i bułce.
Smażyć na rumiano na mniejszym gazie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.04.2017 18:07
pyszne roladki :-)
Jolanta40 18.04.2017 17:32
jakie apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak