Zawijańce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • rukola

    garść
  • cebula

    1/2 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • boczek wędzony

    100 g
  • ketchup pikantny

  • oregano

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zawijańce foto
Ciasto francuskie rozwinąć, układać na nim odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, kawałki boczku i rukolę. Całość posypać przyprawami i polać ketchupem
Krok 2 - Zawijańce foto
Ciasto zwinąć w roladę i pokroić na ok. 1,5 - 2 cm plastry.
Krok 3 - Zawijańce foto
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 22.06.2017 23:57
dobre : )
Jolanta40 22.06.2017 21:02
smakowite danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat