Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
rukola garść
cebula 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
boczek wędzony 100 g
ketchup pikantny
oregano
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwinąć, układać na nim odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, kawałki boczku i rukolę. Całość posypać przyprawami i polać ketchupem
Krok 1 - Zawijańce foto
2
Ciasto zwinąć w roladę i pokroić na ok. 1,5 - 2 cm plastry.
Krok 2 - Zawijańce foto
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 20 minut.
Krok 3 - Zawijańce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 22.06.2017 23:57
dobre : )
Jolanta40 22.06.2017 21:02
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak