Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

motradela o dużej średnicy 50 dag
papryka czerwona 1 sztuka
musztarda 2 łyżki
jajko 2 sztuki
wędzony boczek 20 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce

1. Mortadelę pokroić w grubsze plastry. Paprykę oczyścić i pociąć w paski dł. mortadeli. Plastry boczku układać na plastrze mortadeli, posmarować musztardą, dać pasek papryki.
Zwinąć i spiąć wykałaczką.
2. Panierować w roztrzepanych jajkach, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 18.01.2014 12:09
wspaniałe mięsko!!!!
Papryczka 22.03.2013 19:45
super pomysł na fajne danie
gosia56 22.03.2013 19:39
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak