Zasmażana młoda kapusta z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    500 g
  • kapusta

    2-3 główki (młoda kapusta)
  • cebula

    3-4 szt
  • bulion warzywny

    300 ml
  • olej

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • koper świeży

    1 pęczek
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2-3 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Mięso oczyszczamy i również kroimy w kostkę. Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i podsmażamy kilka minut. Dodajemy mięso i smażymy aż mięso będzie miękkie.
Kapustę oczyszczamy przekrawamy na pół i szatkujemy. Dodajemy do mięsa i przesmażamy ok. 5-6 minut. Po tym czasie wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Na koniec dodajemy masło i posiekany koperek. Kapustę dusimy/smażymy jeszcze ok. 15-20 minut aż będzie miękka, a nadmiar płynów odparuje.

Kapustę podajemy z młodymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 17.05.2016 11:31
uwielbiam młodą kapustę , ale takiej z mięsem nie jadłam jeszcze
agaK. 17.05.2016 10:41
Fajna, pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat