Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dag
grzyby suszone 3/4 szklanki
cebula 2
olej
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby zalewamy szklanką zimnej wody i odstawiamy na 15-20 minut by namiękły. Obrane cebule kroimy w drobną kostkę, smażymy na niewielkiej ilości oleju, a następnie dodajemy odsączone i posiekane grzyby - smażymy dalej.
Krok 1 - Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami foto
2
kapuste kiszoną odciskamy i siekamy
Krok 2 - Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami foto
3
dodajemy kiszoną kapustę, wlewamy wodę spod namaczanych grzybów, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz - przesmażamy do czasu aż woda całkiem odparauje.
Krok 3 - Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami foto
4
na koniec dodajemy 3/4 łyżeczki cukru by kapusta miała lepszy smak oraz majeranek.
Krok 4 - Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami foto
5
Podajemy na gorąco do drugiego dania
Krok 5 - Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 13.10.2014 22:56
bardzo lubię taką kapustkę :) pyszota
misia53 13.10.2014 19:44
Oj, jakoś mi świętami zapachniało i ta kapusta i piernik..........
Motorek 13.10.2014 17:26
Bardzo taką lubię
Futka 13.10.2014 14:57
Przepyszna i aromatyczna kapustka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak