Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kapusta kiszona z kaszą jęczmienną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 2 szt
olej 3 łyżki
kasza jęczmienna 3 łyżki
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kapusta kiszona z kaszą jęczmienną

W razie potrzeby kapustę odsączamy z soku lub płuczemy. Kroimy na drobniejsze kawałki. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą, by przykryła kapustę. Dodajemy listek laurowy, ziele angielskie i gotujemy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Solimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy do kapusty i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kaszę jęczmienną płuczemy i dodajemy do kapusty pod koniec gotowania. Gotujemy jeszcze kilka minut, aż kasza będzie miękka. Możemy dodać łyżkę mąki przesmażonej na maśle i jeszcze chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 16.01.2014 12:45
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak