Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zasmażana kapusta kiszona z jabłkiem...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 25 dag
cebula 1 sztuka
woda 1 litr
cukier 3 łyżki
kapusta kiszona 1 kg
kostka rosołowa 1 sztuka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
jabłka 2 sztuki
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zasmażana kapusta kiszona z jabłkiem...

kapustę kiszoną zalać wodą, wsypać cukier, liście laurowe, kostkę rosołową i gotować do miękkości kapusty, po ugotowaniu odlać nadmiar wody z kapusty, zostawić wody trochę na dnie

boczek świeży pokroić w kostkę, usmażyć razem z cebulą pokrojoną, wszystko dodać do kapusty, wsypac pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, dodać starte jabłka ze skórką na tarce większe oczka

wszystko wymieszać i gotować z 10 minut co jakiś czas zamieszać, na koniec wsypać pieprz mielony, przyprawę w płynie, mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty

kapusta smakuje wybornie do dań mięsnych na obiad, do klusek różnych, makaronu, pieczywa..........SMACZNEGO!!!



PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 05.05.2017 22:48
Uwielbiam taką kapustkę
Wacław 05.05.2017 19:02
moje smaki :-)
Bernadeta1 04.05.2017 21:18
smaczny dodatek do obiadu
agnieszka214 04.05.2017 20:56
Taka kapust lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak