Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zasmażana kapusta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
śliwki suszone
grzyby suszone
cukier 3-4 łyżki
ocet 3-4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zasmażana kapusta

Kroki postępowania

1
Kapustę średniej wielkości pokrój w plasterki.
Krok 1 - zasmażana kapusta foto
2
Na dno garnka dodaj jakiś tłuszcz np. smalec. Wrzuć kapustę. Dodaj kilka śliwek.
Krok 2 - zasmażana kapusta foto
3
Następnie połam suszone grzyby. Duś przez kilkanaście minut na małym ogniu.
Krok 3 - zasmażana kapusta foto
4
Następnie dodaj cukier.
Krok 4 - zasmażana kapusta foto
5
Smaż dalej około 45-60 minut. Przy końcu dodaj ocet. Dopraw cukrem, jeśli uważasz, że kapusta jest mało słodka.
Krok 5 - zasmażana kapusta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eewelina 16.11.2014 16:22
Ciekawe połączenie składników: śliwki i kapusta...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak