Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapraszam do rozgrzania zmysłów - gorąca czekolada!

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 opakowanie
czekolada gorzka 1 rządek
wino czerwone 2 łyżki
mleko 1 szklanka
cynamon na oko
imbir na oko
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat na oko
budyń 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zapraszam do rozgrzania zmysłów - gorąca czekolada!

Przygotowałam czekoladę mleczną z deserowym nadzieniem i rządek czekolady gorzkiej. Słodkości rozpuściłam na parze, ciągle mieszając. Dodałam mleko, wino, budyń (czekoladowy lub śmietankowy bez cukru) i przyprawy (cynamon świeżo starty, imbir tak samo), ciągle mieszając i próbując czy jest dobra:).

Można dać więcej mleka, lub więcej budyniu - lub tego i tego :) na oko.


Rozlałam w kubki i cieszyliśmy się słodkim smakiem dzieciństwa :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 17.12.2012 05:42
wsypuje bezpośrednio do czekolady;) i mieszam - imbir świeży :)
SmacznaPyza 16.11.2012 16:51
czy budyń najpierw rozprowadzasz w którymś z płynów czy wsypujesz bezpośrednio do czekolady? imbir świeżo starty surowy?
Justyna87 15.11.2012 21:29
bardzo ciekawe!!!
-Natka- 15.11.2012 21:28
bardzo fajny i ciekawy pomysł
trufelek 15.11.2012 21:03
Polecam! :))))
cooleczka 15.11.2012 20:50
coś w sam raz na teraz
TEtalicha 15.11.2012 20:42
chyba się skuszę;)
miki47 15.11.2012 20:35
miało byc wyżej mniam*, pysznie
miki47 15.11.2012 20:34
mnim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak