zapikanka kebab-gyros

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2
  • kethup

  • majonez

  • ser żółty

  • ogórek konserwowy

  • papryka konserwowa

  • cebula biała

    2
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    0,5
  • ryż

    2 (w woreczku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotowac, a następnie włożyc do naczynia żaroodpornego. Polac kethupem i majonezem, posypac 1/3 startego żółtego sera. Filety i cebule pokroic w kostkę i podsmażyc na patelni, dodac przyprawę kebab-gyros. po usmażeniu wkŁożyc do naczynia żaroodpornego i przykryc 1/3 startego sera żółtego. Układamy pokrojonego w plastry ogórka i pokrojoną w paski papryką. przykrywamy pozostałym serem, smarujemy majonezem i kethupem. wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 175stopniC i zapiekamy bez przykrycia 30min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 19.09.2010 00:22
super
iwona332 05.09.2010 15:28
mniam mniam
roxana 03.08.2010 19:47
błąd w nazwie.. powinno byc ZAPIEKANKA !!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat