zapiekany węgorz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawałki surowego węgorza

    6 szt.
  • plastry wędzonego boczku

    6 szt.
  • olej

    2 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • koperek

    pęczek
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    2 szt.
  • pieczarki

    10 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju podsmażamy boczek, na każdym plasterku układamy węgorza posypanego przyprawami, na to kładziemy cały koperek. Zapiekamy 20 min. w 220 stopniach. Rozgrzewamy masło i olej, podsmażamy pokrojoną cebulę, rozdrobnione pieczarki. Gdy puszczą sok nakładamy na porcje węgorza, koperek odstawiamy na bok, pieczemy ok 15 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat