Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany ryż z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
jajko 2 sztuki
jabłko 4 sztuki
cukier 4 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
masło do wysmarowania formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do wysypania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany ryż z jabłkami

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy na wolnym ogniu. Możemy gotować go pół na pół w wodzie z mlekiem, wtedy będzie smaczniejszy. Jabłka obieramy, kroimy na niewielkie kawałki.
Krok 1 - Zapiekany ryż z jabłkami foto
2
odajemy łyżeczkę cynamonu, cukier, ryż i jajka.
Krok 2 - Zapiekany ryż z jabłkami foto
3
Przekładamy na wysmarowaną masłem i posypaną tartą bułką blaszkę.
Krok 3 - Zapiekany ryż z jabłkami foto
4
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut. Zajadamy ciepłe :) Smacznego!
Krok 4 - Zapiekany ryż z jabłkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.10.2011 18:41
smak dzieciństwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak