Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany makaron z serem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 40 dag
twaróg 70 dag
margaryna 1 szt.
jaja 3 szt.
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy
rodzynki
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany makaron z serem

Makaron gotujemy al dente.
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy margarynę, ucieramy. Rodzynki zalewamy wrzątkiem - sparzamy. Do masy odajemy twaróg i sparzone rodzynki i dokładnie mieszamy .
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną, wykładamy połowę makaronu, następnie masę serową i przykrywamy resztą makaronu.
Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. Wierzch polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 12.11.2013 12:11
Dobra zapiekanka na słodko.
Kuchenka 12.11.2013 11:03
jeśli to danie przypomina sernik to muszę koniecznie wypróbować !
monisia1977 12.11.2013 08:38
super pycha
Ania84 11.11.2013 22:16
środek delikatnie przypomina smak sernika ::)
babajaga1969 11.11.2013 21:39
wygląda jak smaczny kawałek ciasta - dobre
Ania84 11.11.2013 21:25
na dodatek tanie i pyszne:)
AnielskaSlodycz 11.11.2013 21:10
fajnie to wygląda ;)
usmiech 11.11.2013 21:09
ciekawy pomysł
paulina2157 11.11.2013 21:05
wygląda trochę jak sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak