Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany kurczak z porem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 1,2 kg
por 1 duży
pieczarki 70 dag
olej do wysmarowania
pieprz
sól
kostka rosołowa 1
ser żółty 11 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany kurczak z porem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso z kurczaka umyć i osuszyć. Przekroić na cieńsze kotlety i oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki i por umyć i pokroić na plasterki.
Krok 1 - Zapiekany kurczak z porem i pieczarkami foto
2
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ułożyć warstwę kurczaka, na nim warstwę pieczarek.
Krok 2 - Zapiekany kurczak z porem i pieczarkami foto
3
Na pieczarkach ułożyć krążki pora, a następnie ponownie kurczaka.
Krok 3 - Zapiekany kurczak z porem i pieczarkami foto
4
Kostkę bulionową rozprowadzić w szklance gorącej wody i wlać do kurczaka.
Krok 4 - Zapiekany kurczak z porem i pieczarkami foto
5
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i zapiekać ok. 50 minut. Przed podaniem gorące danie posypać startym żółtym serem.
Krok 5 - Zapiekany kurczak z porem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 26.02.2015 17:12
pyszne danie na obiad
Bernadeta1 26.02.2015 16:36
pyszne mięsko do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak