Zapiekany koper włoski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper włoski

    6 szt
  • parmezan starty

    30 g
  • masło

    70 g
  • mąka

    30 g
  • mleko

    300 mlol
  • gałka muszkatołowa mielona

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekany koper włoski foto
Oczyścić koper i pokroić go na mniejsze części. Obgotować go 10 minut w osolonej wodzie i odcedzić.
Krok 2 - Zapiekany koper włoski foto
Obsmażyć koper na maśle. Przełożyć do naczynia do zapiekania, polać beszamelem i posypać parmezanem. Beszamel: roztopić masło, dodać make, dobrze wymieszać i dolać mleko. Gotować cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje; dodać sol i gałkę.
Krok 3 - Zapiekany koper włoski foto
Zapiekac w 200° 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 29.01.2014 09:44
przyznam sie, ze nigdy nie jadlam kopru wloskiego.
ONY_za_kare 15.01.2014 18:14
ciekawe, chętnie bym spróbował
mirosława4 17.09.2013 12:11
bardzo ciekawe danie
wlicka 09.08.2013 20:44
ooo ciekawe czy dobre
Alex_M 05.05.2013 12:38
bardzo ciekawe!
IZABELA29 05.05.2013 08:45
nie miałam nigdy z nim styczności
ben-ka 03.05.2013 12:05
przyznam,że nie jadłam......
Seba 11.02.2013 10:13
extra
Aleksandraa 12.08.2012 09:51
muszę wypróbować
Grazyna0211 13.07.2012 16:45
jeszcze nigdy nie robiłam muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat