Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany karczek w kapuście

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 7 liści
karkówka 7 plastrów
papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
cebula 1/3 sztuki
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
pomidory 3 sztuki
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany karczek w kapuście

Karkówkę oprószamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Odstawiamy mięso na 1 godzinę. Papryki siekamy razem z cebulą, lekko solimy, odstawiamy na 10 minut. Na liściu kapusty układamy plaster karkówki, przykrywamy farszem paprykowym, zwijamy jak na gołąbki. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę i miksujemy z cebulą, musztardą oraz czosnkiem.
Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem pomidorowym. Przykrywamy folią aluminiową. Zapiekamy godzinę w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 16.04.2015 17:49
kolorowo i mega apetycznie@
Ola1young 16.04.2015 17:19
pysznie i kolorowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak