Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany kalafior z ryżem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
kalafior 1 szt./średni
ser żółty 10 dag
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
koperek
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany kalafior z ryżem

Wykonanie:
Ryż ugotować i odstawić. Ugotować również kalafior w osolonej i lekko posłodzonej wodzie i podzielić na różyczki. Wymieszać ryż z kalafiorem, żółtym serem, przyprawami do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec na złoty kolor. Po zapieczeniu posypać świeżym koperkiem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.12.2015 08:21
fajny pomysł
Renataj 29.06.2015 13:58
Ciekawy pomysł:)
mirosława4 27.06.2015 15:37
ciekawe połączenie warte wypróbowania
Anna169Hosz 27.06.2015 15:26
Smakowicie wygląda!
Anna133 27.06.2015 14:44
zapowiada się obłędnie smacznie !
Monika-twin 27.06.2015 14:33
Fajne na obiad.
aginaa 27.06.2015 12:42
fajne polaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak