Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany filet z indyka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 60 dkg
ser żółty 15 dkg
pieczarki 40 dkg
olej 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany filet z indyka

Kroki postępowania

1
Filet umyć, rozbić, rozkroić na mniejsze kawałki. Przyprawić kucharkiem i pieprzem mielonym. Obtoczyć w rokłóconym jajku i bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Zapiekany filet z indyka foto
2
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę, udusić na łyżce oleju, przyprawić.
Krok 2 - Zapiekany filet z indyka foto
3
Na fileciki ułożyć pieczarki, przykryć startym żółtym serem.
Krok 3 - Zapiekany filet z indyka foto
4
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż ser się roztopi.
Krok 4 - Zapiekany filet z indyka foto
5
Podawać na gorąco.
Krok 5 - Zapiekany filet z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 06.01.2014 11:55
pyszny obiadek
ONY_za_kare 27.11.2013 16:36
super obiadek
Angelika10 16.11.2013 00:36
super danie ;)
caralajna 29.07.2013 07:38
smaczny pomysł
adelajda 19.06.2013 22:07
bardzo lubię !
IlonaAlbertos 10.06.2013 19:29
Wygląda bardzo apetycznie.
JOANNA16 07.06.2013 22:26
pyszności))
Rybciia 29.03.2013 11:44
prawdziwa pychotka :-)
mirosława4 25.02.2013 14:49
apetyczny ten filecik !
jozefinach 20.02.2013 11:53
Wygląda bardzo smakowicie.
pestka 20.02.2013 11:02
indyka tak nie przyrządzałam -super
pajbek 17.02.2013 15:42
Też takie robię, są smaczne :-)
ben-ka 16.02.2013 09:44
pychotka!
romanrafal
romanrafal 11.02.2013 18:24
pycha
Motorek 08.02.2013 17:16
apetyczne mięsko
Krystyna32 08.02.2013 08:45
pycha
mela25 08.02.2013 08:22
bardzo fajny
Alex_M 07.02.2013 13:19
pysznosci!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak