Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany filet indyczy z kalafiorem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 g
majonez 4 łyżki czubate
ser żółty 1/2 szkl
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
szczypiorek 2 łyżki
bazylia 3 listki
kalafior 1/2 szt
cebula 1 szt mała
ząbki czosnku 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany filet indyczy z kalafiorem

Kroki postępowania

1
Kalafior podzielić na małe 2 cm różyczki i przelać wrzątkiem. Majonez wymieszać z serem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną w kostkę cebulkę. Do sosu dodać ostrą mieloną paprykę, posiekany szczypiorek i wszystko dokładnie wymieszać. Kalafior wymieszać z połową sosu i wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego.
Krok 1 - Zapiekany filet indyczy z kalafiorem foto
2
Fileta z indyka przekroić na 3 części, lekko rozbić i posypać solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Zapiekany filet indyczy z kalafiorem foto
3
Sznycle z indyka rozłożyć na warzywach i wyłożyć pozostałą część sosu. Piec 45 min w temperaturze 180 C. Po upieczeniu posypać posiekanymi listkami bazylii.
Krok 3 - Zapiekany filet indyczy z kalafiorem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.09.2017 19:16
mam kalfior i mam teraz pomysł na obiad we wtorek...
jejkuchnia 24.09.2017 16:36
Pyszne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak