Zapiekany filet

Zapiekany filet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • przyprawa w płynie

    1 łyżeczka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • cebula biała

    1/2 szt
  • ser żółty

    2 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekany filet foto
Filet delikatnie rozbić ręką, następnie nasmarować go przyprawą w płynie. Na talerzu wymieszać pieprz cytrynowy z solą ziołową i przyprawa do kurczaka po staropolsku. wstawić do lodówki na pół godziny.
Krok 2 - Zapiekany filet foto
Następnie skropić go oliwą i wstawić na brytfance do piekarnika nagrzanego do 180C na ok. 10 min. po tym czasie nałożyć na wierzch pół cebuli pokrojonej w piórka i oprószyć solą i pieprzem, piec ok. 15 min.
Krok 3 - Zapiekany filet foto
Następnie położyć ser i zostawić w piekarniku na kilka minut aż się ser rozpuści. Najlepiej smakuje z pieczonymi warzywami.
Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 20.01.2014 20:06
smaczne mięsko
agnieszka214 10.10.2013 09:37
filecik zawsze mieki i smaczny
ppaulina 03.07.2013 20:10
mięsko pod serową pierzynką :)
okrysia 04.04.2013 15:59
Smaczne to!
karolina1869 23.03.2013 17:24
musi byc bardzo smaczne
Megg 20.03.2013 17:11
super, uwielbiam takie mięsko pod serową pierzynką :)
Bernadeta1 19.03.2013 19:35
smaczne takie mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat