Zapiekany czekoladowy makaron

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    1 szl
  • śliwki węgierki

    10 szt
  • miód płynny

    1 łyżka
  • jajko

    1
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • margaryna

    50 g
  • tłuszcz do formy

  • biszkopty okrągłe

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron świderki czekoladowy gotujemy na półmiękko w lekko osolonej wodzie.
Ze śliwek usuwamy pestki.
Keksówkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy pokruszonymi biszkoptami.
Ugotowany makaron mieszamy z miodem i jajkiem. Przekładamy do foremki.
Na nim układamy połówki śliwek.
Margarynę rozcieramy palcami z mąką i cukrem. Powstałą kruszonkę rozsypujemy równomiernie na owocach.
Całość zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sammakko 26.10.2015 10:23
Dziękuję :) To danie szybciej znikło niż powstawało ;)
2milutka 25.10.2015 15:30
ciekawy pomysł :)
mirosława4 25.10.2015 15:25
apetycznie się prezentuje
Benita 25.10.2015 12:46
Ciekawe danie
Aleksandra/Olcia 25.10.2015 10:25
wygląda apetycznie
Futka 25.10.2015 09:02
Świetny i bardzo oryginalny pomysł :)
Wafelek2601 25.10.2015 08:47
Ciekawy pomysł
slodkieniebo 25.10.2015 08:41
Trochę jak crumble :)
IZABELA29 25.10.2015 08:14
świetny pomysł
Motorek 25.10.2015 08:05
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat