Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany czekoladowy makaron

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1 szl
śliwki węgierki 10 szt
miód płynny 1 łyżka
jajko 1
mąka pszenna 3 łyżki
cukier 3 łyżki
margaryna 50 g
tłuszcz do formy
biszkopty okrągłe 3

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany czekoladowy makaron

Makaron świderki czekoladowy gotujemy na półmiękko w lekko osolonej wodzie.
Ze śliwek usuwamy pestki.
Keksówkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy pokruszonymi biszkoptami.
Ugotowany makaron mieszamy z miodem i jajkiem. Przekładamy do foremki.
Na nim układamy połówki śliwek.
Margarynę rozcieramy palcami z mąką i cukrem. Powstałą kruszonkę rozsypujemy równomiernie na owocach.
Całość zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 26.10.2015 10:23
Dziękuję :) To danie szybciej znikło niż powstawało ;)
2milutka 25.10.2015 15:30
ciekawy pomysł :)
mirosława4 25.10.2015 15:25
apetycznie się prezentuje
Benita 25.10.2015 12:46
Ciekawe danie
Aleksandra/Olcia 25.10.2015 10:25
wygląda apetycznie
Futka 25.10.2015 09:02
Świetny i bardzo oryginalny pomysł :)
Wafelek2601 25.10.2015 08:47
Ciekawy pomysł
slodkieniebo 25.10.2015 08:41
Trochę jak crumble :)
IZABELA29 25.10.2015 08:14
świetny pomysł
Motorek 25.10.2015 08:05
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak