Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany bulgur z fetą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulgur 100 g
soczewica konserwowa 1 mała puszka
kukurydza w puszce 1 mała puszka
ser feta 100 g
szynka konserwowa 150 g drobiowa
pomidory suszone Smak 4 szt
oliwki czarne Smak 10 szt
olej z orzechów włoskich 50-60 ml
natka pietruszki 3 łyżki posiekana
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany bulgur z fetą

Kaszę gotujemy na sypko.
Soczewicę płuczemy, osączamy z wody.
Kukurydzę osączamy z zalewy.
Ser kroimy w kostkę.
Szynkę kroimy w kostkę.
Pomidory kroimy na paski.
Oliwki kroimy na pół.
Wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Oliwę miksujemy z posiekaną natką i przyprawą. Polewamy kaszę i zapiekamy 25 min w temperaturze 190°C.
Przed podaniem ponownie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak