Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany bigos domowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
grzyby suszone 25 dag
boczek 25 dag
kiełbasa 50 dag
przecier pomidorowy 4 łyżki
sól
pieprz
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
olej
wino czerwone wytrawne 3 łyżki
kminek
żeberka 30 (wołowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany bigos domowy

Gotujemy w garnku mięso wraz z marchewką i pietruszką, następnie na patelni smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę z boczkiem i cebulą. Potem wrzucamy do garnka z ugotowanym już mięsem i warzywami. Potem wrzucamy do tego kapustę kiszoną dodajemy wszystkie przyprawy. Jak wszystko się dobrze podgotuje to dodajemy przecier pomidorowy kiedy kapusta będzie już w miarę miękka wstawiamy wszystko do piekarnika i zapiekamy około 1 godziny w 180 stopniach. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patriszja
Patriszja 10.02.2014 17:04
bardzo apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak