Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany bakłażan po sycylijsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
mozzarella w kulce 125 g
szalotka 2 szt
pomidor malinowy 2 szt
rodzynki 2 łyżki
orzeszki piniowe 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany bakłażan po sycylijsku

Obrałem szalotki, posiekałem je. Bakłażana pokroiłem w kostkę. Wymieszałem z oliwą. Doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Włożyłem do żaroodpornego naczynia.
Zapiekałem 15 minut. W tym czasie pokroiłem pomidory w kostkę i dodałem do bakłażana razem z orzeszkami piniowymi i rodzynkami. Zapiekałem ponownie do czasu, aż wszystkie składniki zapiekanki były chrupiące. Na koniec ułożyłem na wierzchu pokrojoną na kawałki mozzarellę i zapiekałem do czasu, aż ser się rozpuścił. Należy podać od razu, gorącą np. z chrupiącą bagietką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 22.04.2017 09:00
Smacznie wyglada
jagoda5913 20.04.2017 00:42
fajna kolacja
2milutka 19.04.2017 18:03
to musi być pyszne!
Grazyna0211 19.04.2017 15:03
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak