Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekany bakłażan

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1
marchew 1
pieczarki 5 sztuk
jajko 1
pieprz
sól
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekany bakłażan

Bakłażana kroimy na pół, łyżką wydrążamy środek i lekko posypujemy solą. W tym czasie obieramy pieczarki i marchew, ścieramy je na tarce o grubych oczkach i przesmażamy na oleju, aż z pieczarek wyparuje woda, solimy, pieprzymy do smaku. Czekamy, aż zawartość patelni ostygnie i wbijamy w to jajko, mieszamy. Bakłażana osuszamy z wody i faszerujemy. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 03.03.2014 11:37
dla mnie smaczna potrawa
marcia7 03.03.2014 10:48
doskonały bakłażan
Romanowka 03.03.2014 10:05
moje smaki!
Barbara777 03.03.2014 09:59
mniam smaczne!
AZgotuj 03.03.2014 09:43
świetne, pyszne i zdrowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak