Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z tuńczykiem, oliwkami i serem grana padano

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka paluch 4 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
Oliwki zielone bez pestki 100 g (po odsączeniu)
ser grana padano 70 g
pomidor 1 duży
sos tatarski 8 łyżek

Porada

Użyłam oliwek nadziewanych papryką.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z tuńczykiem, oliwkami i serem grana padano

1. Paluchy przekrawamy na pół. Każdą połówkę smarujemy jedną łyżką sosu tatarskiego. Posypujemy 1/3 startego sera.

2. Wykładamy tuńczyka i pokrojone w plasterki oliwki. Posypujemy kolejną 1/3 sera.

3. Na wierzchu układamy po dwa plasterki pokrojonego pomidora. Posypujemy pozostałym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i zapiekamy 10-15 minut, aż ser całkowicie się roztopi. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.11.2017 23:41
Smakowite i kuszące zapiekanki;)
w mojej kuchni 27.11.2017 22:36
chętnie zjemy takie zapiekanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak