Zapiekanki z tuńczykiem, oliwkami i serem grana padano

Zapiekanki z tuńczykiem, oliwkami i serem grana padano

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka paluch

    4 sztuki
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • Oliwki zielone bez pestki

    100 g (po odsączeniu)
  • ser grana padano

    70 g
  • pomidor

    1 duży
  • sos tatarski

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1. Paluchy przekrawamy na pół. Każdą połówkę smarujemy jedną łyżką sosu tatarskiego. Posypujemy 1/3 startego sera.

2. Wykładamy tuńczyka i pokrojone w plasterki oliwki. Posypujemy kolejną 1/3 sera.

3. Na wierzchu układamy po dwa plasterki pokrojonego pomidora. Posypujemy pozostałym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i zapiekamy 10-15 minut, aż ser całkowicie się roztopi. Smacznego!
Justi2401
Użyłam oliwek nadziewanych papryką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

27.11.2017 23:41
Smakowite i kuszące zapiekanki;)

w mojej kuchni

27.11.2017 22:36
chętnie zjemy takie zapiekanki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat