Zapiekanki z rydzami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    3 szt
  • keczup

  • rydze

    600 g
  • ser żółty

    250 g
  • masło

    do smażenia
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sałata masłowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekanki z rydzami foto
Rydze oczyszczam , myję i gotuję 3 minuty w osolonej wodzie.
Krok 2 - Zapiekanki z rydzami foto
Odcedzone rydze smażę na maśle z dodatkiem soli i pieprzu.
Krok 3 - Zapiekanki z rydzami foto
Bułki kroje na połówki, i na każdej z niej układam listek sałaty.
Krok 4 - Zapiekanki z rydzami foto
Ser żółty kroję w plasterki.
Krok 5 - Zapiekanki z rydzami foto
Na bułki układam usmażone rydze, przykrywam je plastrami sera i zapiekam w piekarniku do momentu aż ser się roztopi. Gotowe zapiekanki polewam keczupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 17.05.2014 21:50
super kolacyjka z takimi zapiekankami
Laila2786 17.05.2014 12:35
wygląda apetycznie
Kuchenka 17.05.2014 10:48
rewelacja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat