Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z pieczarkami i parmezanem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 duża szt
pieczarki 250 gram
cebula 1 szt
oliwa 2-3 łyżki
pieprz
sól
masło 2-3 łyżki
czosnek ząbki 2 ząbki
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z pieczarkami i parmezanem

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić.
Krok 1 - Zapiekanki z pieczarkami i parmezanem foto
2
Dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić na małym ogniu, aż z pieczarek odparuje woda. Przyprawić pieprzem i solą.
Krok 2 - Zapiekanki z pieczarkami i parmezanem foto
3
Bagietkę pokroić na cztery części. Zrobić masło czosnkowe: dodać przeciśnięty przez praskę czosnek do masła i wymieszać. Posmarować bagietkę.
Krok 3 - Zapiekanki z pieczarkami i parmezanem foto
4
Nastawić piekarnik na temperaturę 200 stopni. Zetrzeć parmezan na tarce do serów.
Krok 4 - Zapiekanki z pieczarkami i parmezanem foto
5
Na bagietkę nakładać pieczarki, posypać parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 5-7 minut, aż ser się roztopi, a bułka zarumieni.
Smacznego :)
Krok 5 - Zapiekanki z pieczarkami i parmezanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.02.2016 22:12
Pyszne domowe zapiekanki
ice cubes 23.02.2016 21:00
A już myślałam, że będzie tutaj przepis na bułkę do zapiekanki, skusił mnie tytuł ale jednak szukam dalej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak