Zapiekanki z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    4 szt
  • pieczarki

    30 dag
  • ser żółty

    15 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • ketchup

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki przekroić wzdłuż na połowę. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do wyparowania wody. Przyprawić do smaku. Wykładać na przygotowane połówki bułek, posypać żółtym serem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 5-7 minut w temp 190 stopni. Podawać gorące z ketchupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 27.11.2012 15:25
pyszna zapiekanka
gacopierz23 16.08.2012 12:42
domowa najlepsza
Iwona51 24.09.2011 09:48
smaczna
kochanyptysiu 12.06.2011 12:45
uwielbiam je
Monika193 29.04.2011 18:19
takie domowe są najlepsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat