ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 gram
  • cebula

    2 sztuki
  • ser żółty

    100 gram
  • bagietka

    1 sztuka
  • ketchup łagodny

    6 łyżek
  • kiełbasa podwawelska

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI foto
Pieczarki oczyszczam, kroję i podsmażam.
Krok 2 - ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI foto
Kiełbasę kroję na kawałki, podsmażam na oleju. Cebulę obieram, drobno kroję, po czym dodaję do pieczarek i całość podsmażam mieszając, po czym dodaję do podsmażonej kiełbasy. Całość doprawiam Kucharkiem.
Krok 3 - ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI foto
Bagietkę przekrajam wzdłuż, a następnie na pół. Na każdej części nakładam farsz, a następnie przykrywam pokrojonym w plastry serem.
Krok 4 - ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI foto
Przygotowane zapiekanki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190C i zapiekam do momentu kiedy roztopi się ser.
Krok 5 - ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI foto
Na wyjęte z piekarnika bagietki wyciskam ketchup.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.05.2017 17:14
Dawno nie robiłam takiej zapiekanki
Kikiriki 08.02.2017 10:45
Klasyka! Przypominają się czasy biednych studiów... :D
Laila2786 31.01.2017 08:07
oj nie pogardziłabym taką, pysznie wyglądają
Ela15 02.11.2016 13:49
na pewno pysznie smakują
mariuszek8 12.01.2016 18:38
wygląda przepysznie, uwielbiam je jeść
gosia561 17.09.2014 12:16
idealna kolacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat