Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z farszem grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne
cebula biała
pomidory krojone z puszki
koncentrat pomidorowy
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
chleb tostowy
ser żółty
wędlina

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z farszem grzybowym

Kroki postępowania

1
Grzyby (u mnie były niemki) myjemy i kroimy. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 15 minut. Odcedzamy
Krok 1 - Zapiekanki z farszem grzybowym foto
2
Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na patelni, następnie dodajemy pomidory z puszki. Dusimy
Krok 2 - Zapiekanki z farszem grzybowym foto
3
Do cebuli i pomidorów dodajemy ugotowane grzyby i koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem
Krok 3 - Zapiekanki z farszem grzybowym foto
4
Na kromki chleba nakładamy gotowy farsz, wędlinę i ser.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do momentu aż ser się rozpuści.
Krok 4 - Zapiekanki z farszem grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 13.10.2014 14:03
na pewno pyszna zapiekanka była :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak